Cum alegem camerele pentru termoviziune?

Termografierea instalatiilor

Camerele cu imagini termice sau camerele cu infrarosu nu sunt altceva decat dispozitive care utilizeaza raze infrarosii pentru a vizualiza clar obiectele. Aceste camere au lentile similare camerelor digitale si ajuta la captarea detaliilor complicate ale obiectelor sau ale corpului analizat, in speta spatii locative si cladiri industriale. Ele sunt capabile sa realizeze aceasta functie utilizand senzorii IR construiti cu imaginile termice. Chiar daca sunt scumpe, achizitionarea celor mai bune astfel de dispozitive va va oferi beneficii pe durata vietii, sporind si sentimentul de siguranta pentru proprietarii edificiului.

Deoarece exista diferite caracteristici si capacitati care sunt investite intr-o camera de termoviziune, selectarea unei camere speciale devine o sarcina complexa. Cu toate acestea, luand in considerare urmatoarele criterii esentiale, se poate finaliza o achizitie inspirata prin alegerea unui dispozitiv modern si sigur.

Criterii pe baza carora alegem cele mai bune camere de termoviziune

Moduri de imagine – imaginile termice sunt create pentru a produce o imagine termica in cea mai mare parte a cazului. Anumite camere de termoviziune vin cu o caracteristica de a furniza imagini vizuale care pot ajuta in identificarea defectului intr-o anumita locatie in mod clar. Dar cel mai bun sistem de termoviziune va cuprinde un mod unic numit modul de fuziune, cu ajutorul caruia pot fi obtinute atat imaginile termice cat si cele vizuale si va ajuta la identificarea unor informatii clare despre problema.

Calitatea imaginii sau rezolutia – Rezolutia este determinata cu ajutorul senzorilor planului de panouri focale prezente in camera si este masurata cu pixeli, iar acesti senzori nu sunt prezenti in camerele digitale. Achizitionarea unei camere cu rezolutie scazuta va avea ca rezultat o imagine vizuala asemanatoare cu cea a camerelor digitale. Majoritatea imaginilor termice ofera o rezolutie a imaginii de 120 × 120 sau 140 × 140 rezolutie in termeni de pixeli.

Analiza termica a instalatiilorPrecizie si sensibilitate – camerele pentru termoviziune sunt capabile sa ofere precizie cu o sensibilitate la temperatura de pana la 0,1 ° C, care este utila pentru a detecta informatii mai exacte, spun specialistii in termografiere de la Electricenergy.ro. Cu toate acestea, cele cu sensibilitate la temperatura de la -20 ° C la 350 ° C si care ofera masuratori exacte sunt considerate extraordinare.

Acumulator – Capacitatea bateriei de a mentine energia, precum si disponibilitatea bateriei de rezerva sunt criterii esentiale care trebuie luate in considerare. Un acumulator termic trebuie sa poata fi detasabil si inlocuit cu usurinta atunci cand acesta nu mai functioneaza. Camera termica slaba va folosi designul unei baterii incorporate, care nu poate fi indepartata si poate avea ca rezultat dependenta de cablul de alimentare sau de circuit.

Nu in ultimul rand, vizibilitate este un criteriu care promoveaza o camera pentru termoviziune ca fiind profesionala. Camerele trebuie sa fie capabile sa produca imagini in orice conditii de iluminare. In cazul zonelor cu lumina scazuta sau mai intunecata, utilizarea unei camere fara vizibilitate corespunzatoare nu va ajuta la identificarea corecta a defectelor. Electric Energy tine cont de toate aceste recomandari, detinand, in prezent, unele dintre cele mai bune camere pentru termoviziune, garantand pentru siguranta si protectia fiecarei cladiri civile sau industriale pe care o examineaza.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.