Consumarea uleiului de peste sau a vitaminei D?

Utilizarea uleiului de peste sau a vitaminei D? Studiile mari dau raspunsuri mult asteptate cu privire la cine face si nu beneficiaza de aceste substante nutritive populare.

Uleiul de peste consumat de oameni sanatosi, la o doza din multe suplimente, nu a prezentat o capacitate clara de reducere a riscurilor de inima sau de cancer. Acelasi lucru pentru vitamina D.

Dar, cantitati mai mari de ulei de peste purificat, prescris, au afectat problemele de inima si decesele legate in randul persoanelor cu un numar mare de trigliceride , un tip de grasime in sange si a altor riscuri pentru bolile cardiace. Medicii au salutat rezultatele si au spus ca ar putea sugera o noua optiune de tratament pentru sute de mii de pacienti ca acestia.

Pana la 10% dintre adultii din SUA iau ulei de peste. Chiar mai multi iau vitamina D, in ciuda unor studii majore care sa sustina numeroasele beneficii de sanatate aduse de consumarea acestora.

„Cei care consuma  promoveaza acest lucru ca fiind bun pentru orice”, dar in acest test definitiv, vitamina D „nu a aratat nimic”, a spus Dr. James Stein, specialist in inima la Universitatea din Wisconsin-Madison. El nu a avut niciun rol in studiile sau legaturile cu companiile implicate.

 

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.