China cauta plasma de la pacientii recuperati ca tratament pentru virus

Producatorul de produse medicale de stat din China colecteaza plasma din sangele persoanelor care s-au recuperat de noul coronavirus dupa ce au descoperit ca a ajutat pacientii bolnavi critici.

China National Biotec Group Co. utilizeaza aceasta plasma, care contine anticorpi extrem de puternici, pentru a trata mai mult de 10 pacienti grav bolnavi incepand cu 8 februarie, a declarat compania intr-un comunicat pe contul sau oficial WeChat, joi seara. Acesta a sustinut ca cei care au primit tratamentul s-au imbunatatit in 24 de ore, cu inflamatii reduse si incarcaturi virale, impreuna cu niveluri mai bune de oxigen in sange.

Producatorii de medicamente si autoritatile chineze se intrec pentru a dezvolta un tratament pentru contagiunea care a ucis pana in prezent peste 1.300 de persoane, infectate peste 63.000 si care nu are tratament sau vaccin aprobat. China a dezlantuit, de asemenea, o serie de studii clinice – pana la 77 de inregistrari – in incercarea de a stopa focarul care ameninta cresterea economica.

Anuntul a declansat vineri un miting in stocurile producatorilor de produse din sange. Beijing Tiantan Biological Products Corp., Shanghai RAAS Blood Products Co. si Hualan Biological Engineering Inc. au sarit la limita de tranzactionare zilnica de 10%, conform datelor compilate de Bloomberg.

„Generati anticorpi”
Pacientii care s-au recuperat de noua pneumonie coronavirus, vor genera anticorpi care pot ucide si elimina virusul, a declarat compania in declaratie, citand experti neidentificati. „In absenta unui vaccin si a medicamentelor vizate in mod specific, utilizarea acestei plasme este cea mai eficienta metoda de a trata infectia si poate reduce semnificativ numarul de decese.”

China National Biotech a solicitat, de asemenea, persoanelor care s-au recuperat din boala sa-si doneze plasma intr-o declaratie separata.

Comisia Nationala de Sanatate din China a listat plasma printre masurile de tratament pentru pacientii bolnavi critici in ultima sa ghidare de tratament.

Studii clinice umane sunt, de asemenea, in curs de derulare pentru mai multe medicamente, cum ar fi terapia experimentala Gdesad Inc., si terapia anti-HIV AbbVie Inc., Kaletra. Mai multe alte medicamente antivirale, precum si medicamente din plante traditionale chinezesti sunt de asemenea studiate pentru potentialul lor de combatere a virusului.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.