Cherokee si jefuitorii din Georgia

In 1828, in urma descoperirii aurului pe teritoriul Cherokee, legiuitorul din Georgia a adoptat o lege care extinde jurisdictia asupra natiunii Cherokee si permite inspectorilor de stat sa evalueze si sa imparta terenuri ocupate de poporul cherokee. Terenul a fost apoi redistribuit – cu cladiri intacte – rezidentii albi prin intermediul unui sistem de loterie, conducand liderii Cherokee si aliatii lor albi sa aduca acuzatii impotriva guvernului SUA. Dar, cand Curtea Suprema a Statelor Unite a constatat ca Georgia nu avea nicio autoritate asupra guvernului cherokee sau a populatiei sale, presedintele Andrew Jackson a refuzat sa execute decizia. Lovitura de stat a Georgiei a incalcat legea terenului cu sprijinul tacit al presedintelui, stabilind scena pentru Actul federal de inlaturare a indianilor din 1830, care a mandatat relocarea fortata a popoarelor native – o povestire cu privire la refuzul unui presedinte de a respecta instantele si esecul liderilor natiunii de a proteja drepturile persoanelor indigene.

Acest lucru inca continua sa aiba repercusiune si in ziua de astazi ca dovada a unei nedreptati care a afectat viata a mii de oameni.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.