Ce trebuie să știți despre goji?

Ingrijirea plantelor goji

Geneza plantelor goji este necunoscută, dar regiunea de origine se presupune că ar fi pe undeva prin sud-estul Europei sau sud-vestul Asiei. În prezent, China este responsabilă pentru majoritatea  culturilor de goji. Cu toate acestea, goji este o planta cultivată în majoritatea părților lumii datoritț faptului că se adaptează foarte ușor climei. GojiBioBrasov este un concept pornit dintr-o pasiune pentru starea de bine, mai precis pentru sănătatea fizică și pishică pe care aceste plante micuțe o oferă.

Considerat atât fruct cât și plantă, goji se găsește de obicei în țări asiatice și europene. Deși sunt puțin prețioase, acestea includ o lungă listă de beneficii. Sunt o sursă excelentă de antioxidanți.

Dacă sunteți în căutarea fructului roșu preferat, puteți începe cu goji, deoarece acestea pot fi adaptate multor mâncăruri delicioase, adaugând un plus de sănătate, culoare și gust meselor principale.

Revendicările privind sănătatea

Singura dilemă reală pe care oamenii de știință o întâmpină în prezent cu planta goji este dacă este sănătoasă sau extrem de sănătoasă. Acestea au fost folosite in medicina tradițională chineză de mii de ani. Câteva dintre proprietățile sale benefice ar fi: îmbunătățirea sistemul imunitar, protejarea ficatul, îmbunătățirea vederii și a circulației, creșterea producției de spermatozoizi etc. Chinezii folosesc frunzele pentru tratarea bolilor inflamatorii și a altor boli de piele, în timp ce coaja de rădăcină este utilizată pentru a ajuta în lupta împotriva bacteriilor patogene și a ciupercilor.

De unde pot fi achiziționate?

În mod normal, boabele de goji se găsesc vândute în pachețele la magazinele de produse alimentare la vrac, dar, de cele mai multe ori, nu se cunoaște cu exactitate calitatea propriu-zisă a acestora. O alternativă este GojiBioBrasov.ro care oferă: plante goji, butași goji și butași goji omologați. Plantele de goji vor veni întotdeauna însoțite de certificatul de calitate și garanție.

Preparate cu goji

Puteți să le mâncați crude sau să le înmuiați în apă fierbinte. Alții preferă adăugarea de fructe goji în cocă sau ca garnitură pentru cereale, salate sau iaurturi. Practic, după spălare, boabele goji pot fi coapte, fierte, aburite și prelucrate în orice fel.

În România, afacerea cu goji este, din punct de vedere al calității, într-un stadiu de desfacere, unde discrepanța dintre distribuitori este determinată de veridicitatea produsului în sine. În ceea ce privește GojiBioBrasov, echipa este pregătită și specializată în această nișă, iar experiența din domeniu surclasează business-ul lor într-una dintre cele mai calitative, bune și organice produse de goji de pe piață.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.