Ce sunt hotele incorporabile?

O hota incorporabila (denumita uneori si hota de evacuare) este un dispozitiv de ventilatie pozitionat deasupra aragazului cu care gatesti (fie ca este pe gaz sau electric) care are rolul extrem de important intr-o bucatarie functionala de a scoate fumul, umiditatea si mirosurile de gatit din aceasta.

Un ventilator ajuta la tragerea aerului in sus pentru a elimina fumul si aburul, ceea ce va impiedica pornirea accidentala, in anumite situatii, a alarmei de incendiu pe care o detii. Cand ventilatorul trage aburul in sus, o hota incorporabila suficient de buna capteaza excesul de grasime care altfel ar crea o pelicula groasa pe pereti, dulapuri si aparate. In acelasi timp, mirosurile sunt ventilate prin sistem, eliminand sau reducand considerabil mirosurile neplacute care s-ar mai aduna de-a lungul timpului prin bucatarie.

Pe masura ce acestea ventileaza, hotele incorporabile scot si o parte din caldura excesiva care se aduna, transformand experienta gatitului intr-una putin mai confortabila, mai ales in zilele caniculare de vara.

Cum functioneaza cele mai bune hote incorporabile?

Exista doua feluri principale in care functioneaza hotele incorporabile. Majoritatea hotelor au aerisire spre exterior, dar altele functioneaza recicland aerul si folosind anumite filtre care pot ajuta la eliminarea mirosurilor si grasimilor, fara a le conduce in aer liber. In timp ce hotele cu ventilatie externa sunt de multe ori mai eficiente, hotele de “recirculare” sunt benefice in acele contexte in care aerisirea exterioara nu este o optiune.

La ce se folosesc hotele incorporabile?

In 2018, foarte multi romani au cumparat hote incorporabile. Iata care sunt principalele atributii ale hotelor incorporabile: ele indeparteaza mirosurile asociate cu activitatea gatitului (necesara pentru cei care doresc sa manance sanatos si aleg sa gateasca destul de des), minimizeaza caldura care se mai creeaza in bucatarie, trage aburul si fumul departe de tine in timp ce gatesti si in general impiedica acumularea de astfel de lucruri grele in bucatarie.

De ce sa cumperi o hota incorporabila?

Dupa cum iti poate spune orice bucatar profesionist, gatitul fara o hota incorporabila poate fi destul de incomod. Caldura, aburul, mirosurile si fumul care pot ajunge chiar in fata ta iti pot testa cu adevarat rabdarea (cu exceptia cazului in care exista o hota puternica care sa asigure aspiratia si mentinerea unui flux constant de aer proaspat).

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care fiecare bucatarie profesionista (cum ar fi cele pe care le vezi la spectacolele de gatit) au hote incorporabile puternice!

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.