Ce s-a intamplat cu Yasuke cand a murit Nobunaga? – V

In drum spre o batalie in 1582, Nobunaga a fost pandit de generalul sau Akechi Mitsuhide. Acest lucru va fi cunoscut sub numele de Incidentul Honno-ji, in care Nobunaga a murit in templul Honno-ji pe 21 iunie. Lockley a spus ca Akechi si soldatii sai se indreptau catre acelasi camp de lupta, dar s-au intors si l-au atacat pe Nobunaga intr-un act. de tradare. „[Nobunaga] avea 30 de barbati, Akechi avea 13.000, deci a fost o concluzie neintinsa”, a spus Lockley. Yasuke a fost unul dintre cei 30 de oameni cu lordul feudal.

Nobunaga se afla la templul Honno-ji in momentul ambuscadei. El a efectuat seppuku , o forma de sinucidere rituala care presupune taierea abdomenului. Este considerat un mod de a pastra onoarea chiar si in infrangere. „A fost ultima lui victorie”, a spus Lockley. In loc sa fie ucis, efectuarea seppuku trimite mesajul de a controla moartea cuiva. Ritualul implica uneori un kaishakunin , sau un „al doilea” desemnat care decapita individul. „Este o actiune simbolica, care iti taie burta, pentru a arata puritatea intentiilor tale”, a explicat Lockley. „Dar, evident, nimeni nu vrea sa stea cu adevarat acolo in timp ce curajul iese.” O kaishakunin, de obicei un prieten, ar taia apoi capul. Lockley a spus ca, in mod traditional, se considera ca Mori Ranmaru, un insotitor al lui Nobunaga, considerat a fi iubitul lordului feudal, a actionat ca kaishakunin al sau .

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.