Ce efecte poate avea deshidratarea?

Stim cu totii ca este vital sa beti opt pahare de apa pe zi si acest lucru este mai usor de zis decat de facut. Dar daca nu beti suficienta apa in mod regulat, destul de putine lucruri se pot intampla in corpul vostru atunci cand sunteti in mod continuu deshidratat. Deshidratarea apare atunci cand utilizati sau pierdeti mai mult lichid decat cel de care beneficiati, iar corpul dumneavoastra nu are suficienta apa si alte fluide pentru a-si indeplini functiile normale.

Aceasta pierdere de lichid se poate intampla rapid, ca atunci cand transpirati in timpul exercitiilor fizice sau se poate intampla treptat atunci cand nu luati suficienta apa pe o perioada lunga de timp. Se instaleaza deshidratarea cronica atunci cand corpul tau lipseste constant fluidele necesare. Corpul tau va deveni obisnuit cu aceasta stare deshidratata.

Oboseala continua
Cand pierdem fluidele prin transpiratie, urinare frecventa, diaree sau varsaturi, ele trebuie inlocuite, astfel incat sangele nostru sa ramana subtire si fluid. Cand lichidele nu sunt inlocuite, sangele devine gros si inima trebuie sa lucreze mai mult pentru a furniza oxigen organelor majore. Organismul se termina cu necesitatea de a directiona sange catre muschii de lucru mai degraba decat pielea, iar corpul nu este capabil sa difuzeze caldura. Caldura interioara a corpului ne face sa ne simtim obositi si lenti.

Piele uscata
Una dintre cele mai eficiente modalitati de a spune daca suferiti de deshidratare cronica este sa va aruncati o privire asupra pielii. Daca este crapata tot timpul, probabil ca trebuie sa incepeti sa beti mai multa apa. Pielea uscata si pielea deshidratata nu sunt acelasi lucru. Daca pielea este doar uscata in mod normal, atunci nu este nimic de care sa va faceti griji. Dar daca pielea pare a fi anormal de uscata, atunci celulele pielii – si alte organe – nu primesc suficienta apa si este timpul sa beti!

Constipatie
La fel ca si restul corpului nostru, stomacul nostru este in principal compus din apa. Cand scaunul se deplaseaza la colon, are loc reabsorbtia apei din scaun. Dar cand corpul este deshidratat, colonul absoarbe mai multa apa decat trebuie, diminuand majoritatea scaunelor stocate in colon. Asta inseamna ca dureaza mult mai mult pentru ca scaunul sa treaca prin colon. Daca sunteti constipat de prea mult timp, bacteriile in exces incep sa se formeze in colon. Cand este lasat acolo, colonul poate reabsorba bacteriile si deseurile pe care corpul dumneavoastra incearca sa le scape, in primul rand! Ia acele lucruri de acolo, daca bei mai multa apa!

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.