Care sunt joburile cheie ale perioadei pandemice?

Perioada de pandemie face ravagii la nivel economic. Multe persoane se regăsesc în incapacitatea de a avea un loc de muncă ca urmare a faptului că foarte multe companii  sunt închise din cauza restricțiilor sau au dat faliment. Printre cele mai zdruncinate sectoare de către pandemie se numără HoReCa, domeniul în care lucrau cei mai mulți tineri pe posturi, precum: ospătar, picol, barman, hostess.

Joburi feminine pe timp de pandemiePe lângă cei care și-au pierdut locul de muncă din țară, mai sunt și tinerii de peste graniță care se reîntorc în țară după ce și-au pierdut locurile de muncă din regiuni precum: Italia, Franța, Spania, Cipru, etc.

Pentru a putea să treacă peste această perioadă dificilă, mulți tineri au fost nevoiți să se reorienteze și să își regândească viitorul pentru că pe piața muncii încă există companii care au nevoie de forță de muncă.

În momentul actual, există o serie de locuri de muncă cheie în pandemie care îi ajută pe tineri și nu numai să se restabilizeze și să poată să se întrețină.

Cele mai căutate locuri de muncă pe timp de pandemie

1. Operator curățenie

În momentul actual, serviciile de curățenie sunt foarte căutate de către orice companie și de către orice instituție de stat. Recrutările se fac atât de către companii care nu au legătură cu industria de curățenie, cât și de către companii specifice de curățenie.

În cazul firmelor de curățenie care sunt în căutare de personal, experiența nu este necesară deoarece instruirea se face de către un trainer specializat. Pentru această meserie este nevoie de câteva abilități și caracteristici: atenție la detalii, răbdare.

2.  Agent de asigurări

Firmele de asigurări și-au mărit profitul în această perioadă, în special cele care se ocupă de asigurări de viață. Astfel, cererea pentru agenți de asigurări este încă una ridicată.
Experiența nu este de multe ori necesară în acest domeniu, dar se cer anumite aptitudini, precum: sociabilitate, putere de convingere, putere de negociere.

3. Operatori call center

Pandemia a dus la creșterea fulminantă a cumpărăturilor online. Multe magazine s-au mutat din offline în online, astfel că a crescut cererea pentru operatori call center.

Majoritatea cererilor de operatori call center sunt fie de la firme mari din domenii precum cel bancar sau de telefonie mobilă, fie de la IMM-uri care caută personal specializat care să vorbească telefonic cu diverse tipuri de clienți.

În cazul companiilor de call center, experiența nu este neapărat o cerință, dar sunt necesare anumite abilități: sociabilitate, dicție, putere de convingere.

4. Model

Una dintre meseriile bănoase din această perioadă este jobul de model de videochat. Foarte multe studiouri de videochat și-au deschis sesiunea de angajări videochat, iar încasările pe care le promit ating nivelul zecilor de mii de dolari lunar. Acesta nu este un lucru nou – de când există această meserie în România a fost cunoscut faptul că încasările sunt extrem de mari.

Fața de oricare alt domeniu, în videochat experiența nu este necesară indiferent că vorbim despre un studio de videochat de top sau despre un studio de videochat ce se află la început de drum. La fel ca în oricare altă meserie și în videochat sunt necesare anumite aptitudini și anume: sociabilitate, dicție, limba engleză la nivel mediu, vârsta de peste 18 ani.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.