Care e diferenta dintre un aragaz simplu si unul de tip slide-in

Noi, cel putin, suntem mai putin familiarizati cu aragazurile slide-in, pentru ca sunt sanse mici sa gasim unul in magazine. Pe langa faptul ca sunt rare in Romania, sunt si foarte scumpe. Poate ca va intereseaza mai mult sa stiti ce inseamna un aragaz slide-in. Il putem numi si aragaz incorporabil, avand doar partea frontala si cea superioara vizibile, mai exact cuptorul si plita.

Spre deosebire de ansamblul plita – cuptor incorporabil, acest aragaz este “dintr-o bucata”. Acest aragaz are cateva avantaje majore. In primul rand, poate fi oricand scos, probabil se demonteaza mai usor decat un set e incorporabile. E clar ca arata mai bine si se curata mai usor, dat fiind faptul ca nu mai exista spatiile libere din partile laterale, nu se mai murdaresc atatea suprafete.

Partea de sus a aragazurilor slide-in este putin mai lata pentru a putea ramane fix pe obiectele de mobilier intre care este asezat. Mancarea si aburii nu pot ajunge pe partile laterale ale aragazului, acesta ar fi unul dintre cele mai mari beneficii ale aragazurilor de acest tip.

Pe de alta parte, aragazul convetional e mai flexibil cand vine vorba de instalare, de pozitionare. Preturile sunt, de altfel, mult mai mici. Foarte multe aragazuri slide-in au preturi de peste 1500 – 2000 de euro.

Cu toate acestea, aragazurile slide-in sunt dotate cu functii de ultima generatie. Dezavantajul lor este ca nu poti gasi un model low-cost, poate chiar nici medium-range, adica unul care sa iti satisfaca nevoile de baza. Gasesti doar modelele care au cuptoare cu convectie pentru distributia uniforma a temperaturii, termostat incorporat in interiorul cuptorului pentru determinarea temperaturii interioare, compartimente speciale pentru a pastra mancarea calda si cateva alte astfel de functii.

Momentan nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.