Carbohidratii importanti pentru longevitate

Cand vine vorba de carbohidrati, cea mai buna strategie de nutritie ar putea fi cea mai veche din carte: moderarea.

Oamenii care primesc aproximativ jumatate din totalul de calorii necesare zilnic din carbohidrati poate avea un risc mai mic de deces precoce decat cei care mananca foarte multi  carbohidrati zilnic sau cei care mananca foarte putin . Cercetatorii au facut un studiu si au descoperit ca  oamenii care au mancat o cantitate moderata de carbohidrati la 50 de ani a avut o speranta de viata de pana la  83 ani   comparativ cu  mancatorii inraiti de carbohidrati care o aveau pana la 82 ani si pentru mancatorii low-carb doar 79 ani .

Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat date  de la 15500 de respondenti cu  varsta mijlocie, 30-50 ani. Toti participantii au completat un chestionar detaliat la inceputul studiului, apoi au mai completat unul dupa 6 ani. De asemenea, acestia au furnizat informatii despre situatia lor demografica, nivelul de educatie si venit, statutul de fumator/nefumator, obiceiurile de exercitii zilnice si istoricul medical. Cercetatorii i-au urmarit indeaproape aproximativ 25 de ani.

Carbohidratii din proteinele si grasimile derivate din plante, cum ar fi fasole, nuci si seminte, pot avea un risc mai scazut de cauazre a decesului precoce decat carbohidratii inlocuiti cu proteine ​​si grasimi provenite din surse animale. Asociatii similare au fost publicate pentru riscul bolilor de inima.

In ansamblu, cercetarile sugereaza ca acest consum de carbohidrati, cel putin in mod moderat, nu este probabil sa deraieze sanatatea dumneavoastra pe termen lung. Dar daca va decideti sa taiati amidon, fie pentru pierderea in greutate, fie pentru orice alt motiv, va recomandam sa incercati sa consumati in loc de proteinele de productie cele de plante.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.