Azot sau aer in anvelope?

Dacă ești șofer de mult timp și nu de puține ori ai avut nevoie de serviciile de care beneficiezi într-o vulcanizare, ai fost întrebat probabil cel puțin o dată dacă vrei aer sau azot în anvelope. Cel mai probabil ai optat pentru umflarea lor cu aer, deoarece așa ai fost obișnuit.

Cu toate acestea, sigur te întrebi care opțiune este mai bună și dacă ar fi trebuit să optezi pentru încărcarea cu azot. Ei bine, afli răspunsurile din acest articol!

Azot sau aer în anvelope – ce să alegi?

În ultima vreme, azotul a câștigat tot mai multă popularitate în vulcanizări și chiar a devenit o normalitate atunci când trebuie să îți umfli roțile. Dar care este alegerea ideală?
Ei bine, înainte de toate ar trebui să precizăm că aerul reprezintă o alegere tradițională și mai ales accesibilă pentru utilizatorii obișnuiți, în timp ce azotul reprezintă o alegere mai des întâlnită în cazul mașinilor de curse sau chiar pentru mașinile armatei din SUA. Asta înseamnă însă că nu poți opta și tu pentru folosirea azotului.

Care sunt avantajele azotului?

De ce ai putea opta totuși pentru umflarea roților cu azot (https://topwheelsauto.ro/presiune-azot.html)? Ei bine, principalul său avantaj este faptul că stă mai mult timp în anvelope, trecerea sa prin cauciuc făcându-se mult mai greu decât în cazul aerului.

Prin urmare, dacă vei alege să folosești azotul pentru umflarea roților, atunci acestea vor fi umflate mai mult timp decât în cazul umflării cu aer. În plus, vei scăpa și de fluctuațiile care apar, de regulă, în cazul schimbărilor de temperatură.

Prin urmare, azotul reprezintă o alegere avantajoasă nu doar în cazul mașinilor de curse, ci și persoanele obișnuite se pot bucura de toate aceste avantaje dacă își umflă roțile mașinii cu azot.

Un alt avantaj al folosirii azotului pentru umflarea roților este consumul mai redus de combustibil, existând o presiune constantă în roți care ajută la obținerea unui consum optim. De asemenea, azotul este preferat de tot mai multe persoane datorită caracterului său prietenos cu mediul înconjurător. Azotul se produce mai ușor și totodată garantează anvelopelor o durată de viață îndelungată, ceea ce înseamnă mai puține deșeuri.

În final, ar mai trebui să alegi azotul și din punct de vedere al siguranței. Presiunea scăzută este principala cauză a exploziilor de anvelope, ceea ce înseamnă că folosirea azotului, prin capacitatea sa de a păstra presiunea constantă, garantează un nivel mai înalt de siguranță, prin prevenirea exploziilor de anvelope.

Acestea fiind spuse, alegerea azotului reprezintă cea mai bună opțiune ori de câte ori trebuie să îți umfli roțile.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.