Avem nevoie de mai multe date in lupta impotriva cancerului. Iata un plan care sa ne ajute sa ajungem acolo – I

Este pentru prima data in peste un an cand incepem sa vedem o lumina la capatul tunelului de la devastarea cauzata de COVID-19 . Desi ramane mult pentru a se termina si pentru a evita reaparitia pandemiei, investitiile publice si private in cercetarea stiintifica ne vor duce la un nou normal. Viteza de a dezvolta, testa si produce vaccinuri COVID-19 a aratat cum stiinta si tehnologia, sustinute de conducerea guvernelor si a sectorului privat, au capacitatea de a salva vieti. De exemplu, programul CDC V-safe , care a inregistrat efecte secundare, a condus la colectarea de date de la zeci de milioane de oameni dupa vaccinare, creand o noua paradigma pentru colectarea datelor dupa aprobarea medicamentelor.

Aceste succese arata cat de mult se poate face atunci cand investim in stiinta si in sisteme pentru a-l implementa eficient. De aceea, credem ca presedintii au ocazia sa conduca o alta investitie majora in conducerea stiintifica: batalia pentru a pune capat bolii de cancer.

In ciuda progreselor recente in medicina, cancerul ucide inca mai multi romani in fiecare an decat pandemia COVID-19 are pana in prezent. Exista diferente semnificative, barbatii afro-americani avand cele mai mari rate de deces din cauza cancerului din orice grup din tara.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.