Avantajele incalzirii prin pardoseala

Sezonul rece se apropie cu pasi grabiti, iar temperaturile din ce in ce mai scazute impun probleme serioase, indeosebi atunci cand sistemul de incalzire nu poate oferi o temperatura optima in cadrul locuintei. Cauzele sunt diverse si nu tin neaparat de calitatea sistemului de incalzire, spun specialistii in sisteme montate prin pardoseala de la Total Heat, ci de factori precum izolarea termica exterioara, calitatea geamurilor si usilor din locuinta sau raportul dintre capacitatea sistemului de incalzire si suprafata locuintei.

Incalzirea prin pardoseala face obiectul preferintelor cand vine vorba despre o solutie care sa reduca la un numitor comun designul si eficienta. Conceptul de incalzire prin pardoseala nu este deloc nou, insa, fata de fazele incipiente de introducere pe piata a acestuia, in momentul de fata se poate vorbi despre intelegerea sa ca o solutie adaptata nevoilor obisnuite de zi cu zi.

Incalzirea prin pardoseala – o solutie mai mult decat eficienta

Eficienta sistemelor de incalzire prin pardoseala se reflecta in faptul ca acestea pastreaza pentru mai mult timp caldura, lucru care nu se intampla intotdeauna in cazul sistemelor conventionale de incalzire, iar atunci cand se intampla, costurile cresc considerabil. Eficienta este determinata de faptul ca incalzirea prin pardoseala retine caldura in laturile inferioare ale camerei, ridicand caldura, in raport cu sistemele conventionale care imping aerul in partea superioara.

In consecinta, temperatura optima poate fi obtinuta printr-un minimum de consum. Spre exemplu, sistemele de incalzire in pardoseala care utilizeaza apa calda determina un consum mai mic de enegie electrica in functionarea lor, ceea ce le face o alegere perfecta pentru a face economie la factura electrica. De altfel, procentul de utilizare a energiei termice este maxim si se distribuie uniform spatiului aferent, intrucat nu exista nicio conducta suplimentara prin care caldura sa se piarda.

O investitie (economa) pe termen lung – durabilitate si economie

Datorita eficientei incalzirii prin pardoseala, care determina un consum mai mic, trebuie sa luati in calcul economiile financiare si de energie la care veti ajunge in urma beneficierii de un astfel de sistem. Economiile semnificative de energie sunt dovedite de faptul ca temperatura se pastreaza pentru mai mult timp, iar faptul ca valul de caldura circula de jos in sus permite si un confort optim pentru corp, astfel ca nu veti simti nevoia sa cresteti temperatura in camera, situatie care se va reflecta in sumele facturilor ulteriore, vizibil scazute in raport cu anii in care utilizati un sistem conventional de incalzire.

Exemplificand, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua necesita o incalzire de cel mult 25C, ceea ce este mai mult decat suficient. Mai mult decat atat, durata de viata a unui sistem de inalzire prin pardoseala este mai mare fata de sistemul de incalzire cu radiatoare, putand ajunge pana la 35 de ani, astfel ca decizia de a miza pe un astfel de sistem se dovedeste a fi o investitie pe termen lung.

Confort si mobilitate

Datorita circuitului distinct al caldurii, de jos in sus, caldura este uniform repartizata. Acest lucru determina ca extremitatile – de unde si provine nevoia de crestere a temperaturii in camera – se vor bucura de senzatia de caldura, obtinand o temperatura optima pentru confortul personal.

Incalzirea prin pardoseala este solutia ideala pentru persoanele care sufera de alergii, intrucat aerul nu este impins prin diferite conducte sau guri de aerisire, astfel ca praful sau alti alergeni nu sunt imprastiati pentru a incalzi locuinta iar calitatea aerului este imbunatatita. Pe langa confortul personal se poate vorbi si de o experienta confortabila pe care o ofera aceste sisteme, intrucat lipsa radiatoarelor indica o libertate de mobilare a incaperii, dar si o mobilitate ridicata. Sistemele de incalzire in pardoseala sunt adaptabile, putand fi instalate sub numeroase tipuri de pardoseli, indeosebi parchet, gresie sau mocheta.

Incalzirea prin pardoseala este alegerea inspirata a investitiei pe termen lung. Aceasta nu permite doar mobilitatea si amenajarea in voie a spatiului locativ, ci determina si pastrarea caldurii pentru mai mult timp, mizand pe un confort sporit si o temperatura optima. Cu o durata de viata de pana la 35 de ani, un astfel de sistem se va ingriji de confortul familiei dumneavoastra, permitandu-va sa acordati atentie lucrurilor cu adevarat importante.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.