Adolescentii sunt la fel de sedentari ca batranii de 60 de ani

Obezitatea in randul americanilor nu arata semne de incetinire, iar motivele pentru care este atat de raspandita pot fi urmarite de un stil de viata din ce in ce mai sedentar care mentine oamenii inactivi. Problema se refera in special la copii si adolescenti, potrivit celui mai recent studiu publicat in Medicina Preventiva. Studiul a analizat datele din studiul national privind sanatatea si nutritia din anii 2003-2004 si 2005-2006. Mai mult de 12.500 de persoane cu varste de la 6 la 84 de ani au purtat trackere de activitate pentru a se inregistra cat de multe din orele lor de veghe au petrecut activa si cat de multi au petrecut sedind.

Nu este surprinzator ca oamenii mai in varsta au fost mai putin activi. Incetinirea incepe la varsta de 35 de ani, o perioada a cresterii cererilor de munca si a responsabilitatilor familiale. Pana la varsta inaintata, problemele medicale si bolile cronice pot impiedica oamenii sa fie la fel de activi fizic cum ar dori. Persoanele in varsta de 20 de ani au fost singurele grupuri de varsta care au prezentat cresteri ale activitatii fizice – in special dimineata devreme – in comparatie cu adolescentii.

Cele mai alarmante date provin de la copii si adolescenti. In timp ce copiii mici sunt adesea considerati a fi cei mai activi, cifrele au aratat ca rata de exercitiu a scazut de fapt in decursul anilor adolescentei. De fapt, varsta de 19 ani a petrecut cat timp este inactiva si sedentara ca si cei de 60 de ani. „A fost cu siguranta o mare surpriza”, spune Vadim Zipunnikov, autorul principal al studiului din cadrul departamentului de biostatistica de la Scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.