Adevarata poveste a lui Yasuke, legendarul samurai negru din spatele noii serii de anime Netflix – I

In 1579, un barbat african cunoscut acum sub numele de Yasuke a sosit in Japonia. Multe lucruri despre el raman un mister: nu este confirmat din ce tara din Africa a venit si nu exista nicio evidenta verificabila a vietii sale dupa 1582. Dar Yasuke a fost un samurai negru in viata reala care a slujit sub conducerea lui Oda Nobunaga, unul dintre cei mai importanti feudali. domni in istoria japoneza si unificator al tarii. El este, de asemenea, inspiratia pentru noua serie de anime Yasuke de la Netflix – un proiect al creatorului si regizorului LeSean Thomas si al studioului japonez de animatie MAPPA, produs executiv de LaKeith Stanfield, care exprima vocea lui Yasuke, si Flying Lotus, care a produs coloana sonora.

Nu este prima data cand Yasuke apare in cultura populara. Autorul Kurusu Yoshio a publicat cartea pentru copii Kuro-suke despre samurai in 1968. Yasuke s-a prezentat si ca un personaj in jocul video Nioh din 2017. Si in 2019, inainte de moartea lui Chadwick Boseman, s-a anuntat ca actorul va juca rolul lui Yasuke intr-un film bazat pe povestea razboinicului.

Seria anime Netflix adopta o noua abordare in a spune povestea lui Yasuke – una care combina elemente istorice cu componente fantastice. „Animatia este intotdeauna mijlocul in care poti face lucruri pe care oamenii reali nu le pot face”, a declarat Thomas pentru TIME.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.