„Acum incepe lupta noastra”. Harvey Weinstein pledeaza ca nu este vinovat de viol

Lucrurile incep sa se precipite din cauza lui Harvey Weinstein, in timp ce mogulul filmului a pledat nevinovat pentru viol in New York si avocatul sau a promis o lupta. Un avocat de-al lui Weinstein a semnalat ca va folosi provocari juridice pentru a incerca sa deraieze cauza inainte de a se fi judecat, chiar si dupa ce au aparut semne ca procurorii isi arata propria hotarare continuand sa intervieveze potentialele victime.

Weinstein a coborat dintr-un SUV si a fost escortat in fata unei multimi de jurnalisti, inainte de a-si petrece cateva minute raspunzand unei serii de intrebari. El nu s-a oprit sa vorbeasca cu jurnalistii sau sa raspunda la alte intrebari si s-a intors in SUV-ul sau in doar 40 de minute. Avocatul sau, Ben Brafman, a declarat reporterilor ca cazul a fost „eminamente aparator” pe baza a ceea ce au invatat pana acum despre dovezi.

„Cred ca astazi este prima zi a acestui proces. Incepem acum lupta noastra „, a spus el, adaugand ca apararea sa va include incercarea de a forta procurorii sa renunte la caz. „Daca reusim, poate ca nu este un proces.”

Una dintre victimele presupuse in dosarul penal, care nu a fost identificata in mod public, le-a spus anchetatorilor ca Weinstein a atras-o intr-o camera de hotel si a violat-o. Celalalt acuzator, fosta actrita Lucia Evans, a devenit public, avand in vedere ca Weinstein a fortat-o sa faca sex oral in biroul sau in 2004.

Associated Press nu identifica presupuse victime ale atacurilor sexuale decat daca se prezinta in mod public. Weinstein, de 66 de ani, a negat toate acuzatiile de sex nonconsensual, Brafman contestand credibilitatea victimelor sale presupuse. Avocatul a spus ca femeia neidentificata care a acuzat-o pe Weinstein de viol a avut o relatie sexuala de lunga durata de zece ani cu el, care a continuat dupa presupusul atac din 2013.

Procurorii din cabinetul de avocati din districtul Manhattan s-au intalnit, in mod privat, cu o alta femeie luni, dupa ce ea si alti doi reclamanti au intentat un proces impotriva lui Weinstein.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.