4 lucruri de avut în vedere când apelezi la un amanet auto

În cazul în care te afli într-o situație delicată și ai nevoie urgentă de bani, cel mai probabil că amanetul pare a fi o soluție avantajoasă, mai ales dacă nu există alte opțiuni disponibile. Cu toate acestea, este important să fii informat înainte de a lua această decizie.

De aceea, am decis ca în rândurile următoare să îți prezentăm mai multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când apelezi la un amanet auto. Iată care sunt acestea:

Evaluarea corectă a autoturismului

Înainte de toate, este foarte important să știi că un amanet auto va face o evaluare a autoturismului tău, iar mai apoi vei primi o sumă de bani ce este direct influențată de valoarea mașinii tale.

Prin urmare, este important să te informezi corect, pentru a ști care este valoarea reală a mașinii tale, întocmai pentru a beneficia de o evaluare corectă.

Alege un amanet auto de încredere și cu experiență, astfel încât evaluarea să fie corectă.

Documentele de care ai nevoie când apelezi la un amanet auto

Multe persoane care aleg să colaboreze cu un amanet auto fac asta în mod special datorită simplității de obținere a banilor. Spre deosebire de multe alte metode prin care poți obține un împrumut, amanetul auto nu implică prea multă birocrație.

Cel mai adesea, actele autoturismului și cartea de identitate vor fi mai mult decât suficiente. Mai apoi va trebui să completezi o cerere, iar asta a fost tot.

Care sunt condițiile pentru acordarea împrumutului?

Așa cum spuneam, un amanet auto are o politică destul de prietenoasă pentru acordarea împrumuturilor. Nu trebuie să fii angajat și totodată nu ai nevoie de un istoric de creditare pozitiv. Este suficient să deții un autoturism cu o valoare atractivă, iar astfel vei putea obține banii de care ai atât de multă nevoie.

Totuși, nu uita să citești cu atenție toate datele importante din contract, așa cum este suma împrumutată, rata dobânzii, perioada de rambursare și altele. Citește de mai multe ori contractul înainte de a-l semna și suntem siguri că nu îți va scăpa nimic din vedere.

Care sunt riscurile?

Trebuie să fii conștient că atunci când decizi să îți amanetezi mașina pentru a obține o sumă de bani există anumite riscuri. De exemplu, pierderea autoturismului poate fi cel mai mare risc, în cazul în care nu poți rambursa împrumutul.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a solicita un credit de la un amanet auto. Sperăm că informațiile noastre îți vor fi de ajutor pentru a face o alegere potrivită.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.