In Delta Dunarii, timpul trece mai incet si mai calm, la fel ca si pescarii care isi vad de treburile zilnice. Frumusetea unica a Deltei Dunarii a fost recunoscuta pe plan mondial, fiind primul loc romanesc inclus in patrimoniul UNESCO.
Canalele Deltei Dunarii surprind mereu turistii care revin aici anual, dar si pe cei care o viziteaza pentru prima oara, pentru a vedea unde traiesc pestii si pentru a admira peisajele frumoase pe care le ofera aceasta rezervare.
AquaVilla Delta Dunarii va impartaseste cateva dintre cele mai importante motive pentru care Delta Dunarii este o destinatie preferata pentru mii de turisti:
1.Delta Dunarii este „cel mai nou” pamant din Europa. Creste cu 40 de metri pe an din cauza celor 67 de milioane de tone de depozite ale raurilor. Este formata din diguri, mici insule, canale, lacuri, mlastini si vase de apa. Acest cadru neobisnuit face ca Delta Dunarii sa fie unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa.
2. Este a doua cea mai mare delta din Europa, cea mai mare fiind Volga. Delta Dunarii se intinde pe o suprafata de 5.050 kilometri, impreuna cu complexul lagunar Raxim-Sinoe.
3.Din primele 300 de rezervatii naturale din lume, Delta Dunarii este evaluata pe locul trei, avand in vedere importanta sa ecologica.
4.Delta Dunarii este casa a 250 de specii de pasari, fiind una dintre cele mai bogate faune ornitologice din lume.
5.Vizitarea Deltei iti va oferi posibilitatea de a vedea in jur de 5.000 de specii de animale si plante, unele dintre ele foarte rare.
6.In Delta Dunarii exista insule cu paduri vechi, cu vegetatie subtropicala, foarte rare pentru aceasta parte al lumii. Delta este situata la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord.
7.Delta ofera o combinatie de ecosisteme si ecotone naturale si artificiale: apa potabila, apa de mare, ecosisteme terestre, rauri si lacuri, mlastini, zone inundate, baraje, terenuri agricole regenerabile si paduri.
8.Delta Dunarii este considerata un loc „salbatic”, avand in jur de numai 15 000 de locuitori, grupati in 25 de localitati si doua orase mai mari: Tulcea si Sulina. De-a lungul anilor, Delta a devenit o destinatie turistica specializata in diverse domenii: turismul stiintific, de aventura, agroturismul, turismul educational si cel cultural.
9.Turistii pot interactiona direct cu localnicii care ofera cazare sau mijloace de transport.
10.Printre atractiile turistice se numara Centrul de Muzee Ecoturism Delta Dunarii ( care gazduieste cel mai mare acvariu din Romania), muzeul de Etnografie si Arheologie, precum si Muzeul de Etnografie si Arta Populara.